Litterære arrangementer 2022

Er du interessert i å vite hva som skjer i litteratur-Norge i 2022? Ved hjelp av denne oversikten kan du planlegge ditt litteraturår!

Ved å delta på ulike litterære arrangementer, events, workshops og forfattermøter, kan du enkelt nettverke med forelesere, skrivecoacher, andre forfattere, dine lesere, samt andre viktige og kunnskapsrike personer innenfor bransjen. Disse kontaktene kan også hjelpe deg med å få tilbakemeldinger på tekstene dine, og gi deg tips og råd om bokpublisering, markedsføring og skriveprosessen. Jo mer aktiv du er, jo mer oppmerksomhet skaper du rundt ditt verk. Når det kommer til selvpublisering er egen markedsføring en stor del av bokprosjektet dersom du ønsker å selge boken din. Hvorfor ikke undersøke hva som skjer på dine lokale biblioteker? Bibliotekene arrangerer ofte faste lesesirkler, forfatterbesøk og muligheten for høytlesning, der du som forfatter kan presentere ditt verk. Noen bokhandler arrangerer også forfattermøter med boksignering. Dette er veldig gode muligheter for deg til å nå ut til dine lesere!

For å hjelpe deg på veien har vi satt sammen en arrangementskalender med hva som skjer i litteratur-Norge i 2022:

FEBRUAR

Versus – Skeive litterære dager i Vestre Toten

04. 06.02: Landets første skeive litteraturfestival byr på en rekke spennende forfattere, teater, musikk, fest og kunstutstillinger.

➡️ mer informasjon

LittFestBergen

09. 13.02: Bergen internasjonale litteraturfestival for sakprosa og skjønnlitteratur presenterer internasjonal og norsk litteratur.

➡️ mer informasjon

MARS

Nordisk Poesifestival på Hamar

10. – 13.03: Festivalen oppsto i forbindelse med markeringen av Rolf Jacobsens 100-årsdag i 2007 og blir derfor også kalt Rolf Jacobsen-dagene. Hvert år inviteres en festivalpoet som vies særlig oppmerksomhet.

➡️ mer informasjon

MAI

På Kanten i Kragerø

26. – 29.05: Den norske filosofifestivalen tar for seg tanker ideer, kunnskap og kunst. Festivalen arrangeres i år med temaet FRIHET.

➡️ mer informasjon

Komma på Lillehammer

30. – 31.05: Visningsarena for litteraturproduksjoner som markerer starten på Norsk Litteraturfestival.

➡️ mer informasjon

JUNI

Norsk Litteraturfestival på Lillehammer

30.05. – 06.06: Dette er Nordens største litteraturfestival, med et variert program for lesere i alle aldre. Festivalen er også kjent som Sigrid Undset-dagene.

➡️ mer informasjon

Stavanger Sakprosafestival

07. 12.06: Digitalt festivalprogram hver kveld fra kl. 19-20, der du kan få med deg 6 interessante samtaler om noen av de mest spennende sakprosautgivelsene fra 2020 – helt gratis.

➡️ mer informasjon

Vise & Lyrikk-festivalen i Haugesund

08. 11.06: Festivalen tar sikte på å lage en litteraturfestival der poeter og tekstforfattere er likestilt, der alle utøvere inviteres på bakgrunn av litterære kvaliteter. Det langsiktige målet er å utvikle festivalen til å bli en nordisk møteplass for poesi og musikk.

➡️ mer informasjon

Festspela på Aasentunet

09. 12.06: På Ivar Aasen-tunet mellom Volda og Ørsta arrangeres denne nynorske festivalen hvert år i regi av Nynorsk kultursentrum. Her kan du møte aktuelle forfattere, nyte konserter, samt oppleve teater, litteratur, musikk og kunst.

➡️ mer informasjon

Petter Dass-dagene på Alstahaug

17. – 19.06: Petter Dass-dagene har etablert seg som en sentral kulturfestival for landsdelen og regionen, og favner om en bred målgruppe. Med forfattermøter, konserter, forestillinger og utstillinger byr festivalen på kulturmøter for enhver smak.

➡️ mer informasjon

AUGUST

Møllebyen Litteraturfestival

26. – 27.08: MLF er en tverrestetisk festival med et hovedfokus på det skrevne ordet. I 2022 avholdes festivalen for syvende gang.

➡️ mer informasjon

Litteraturdagane i Vinje

26. – 28.08: Denne festivalen arrangeres av Nynorsk kultursentrum og fokuserer på litteratur med innslag av annen kultur og enkel, lokal matservering. Utdeling av Storegutprisen ble en del av festivalen i 2002.

➡️ mer informasjon

SEPTEMBER

Bjørnsonfestivalen i Molde

09. – 11.09: Som en av Norges største litteraturfestivaler, er hovedmålet å fremme interessen for litteratur og skrivekunst. Videre har festivalen en internasjonal profil og en målsetting om å gi Norge et internasjonalt litteraturarrangement av høy kvalitet.

➡️ mer informasjon

Poesifestivalen i Ulvik

09. – 11.09: Festivalen arrangeres i år for 12. gang og har etablert seg som en av de ledende poesifestivalene i Norge. Hit kommer profilerte norske og nordiske poeter, samt kjente og kjære sanglyrikere.

➡️ mer informasjon

Nordnorsk Litteraturfest i Harstad

15. 17.09: Littfest Nord ble arrangert for første gang i 2020. Festivalen fokuserer på det litterære ord fra og om nord, gjennom bl.a. forfattersamtaler, foredrag, konserter og lesestunder.

➡️ mer informasjon

Oslo Kulturnatt

16.09: Oslo kulturnatt er Norges største endagsfestival med arrangementer på rundt 200 arenaer. Det er en årlig mulighet til å bli kjent med kulturlivet i Oslo – helt gratis.

➡️ mer informasjon

Kapittelfestivalen i Stavanger

21. – 25.09: Kapittel er en årlig litteraturfestival med internasjonal profil og fokus på ytringsfrihet som arrangeres av Sølvberget bibliotek og kulturhus. Årets festivaltema er “Brudd”.

➡️ mer informasjon

Appelsinia Litteraturfestival i Skien

24. – 29.09: Appelsinia litteraturfestival har som mål å spre leselyst til barn og unge. Videre vil festivalen også øke formidlingsglede og kunnskap om det dagsaktuelle barnebokfeltet til voksne formidlere, forbilder, forfattere og andre i barnebokbransjen.

➡️ mer informasjon

Jorddøgn Litteraturfestival på Jæren

29.09 – 02.10: Jorddøgn er jordbruket og naturen sin egen litteraturfestival, som hvert feirer bonden og jorda – som er grunnlaget for en stor del av vårt samfunn, samt våre språk- og kulturuttrykk.

➡️ mer informasjon

OKTOBER

Litteratursymposiet i Odda

05. – 09.10: Littsymp ønsker å være en vesentlig litteraturformidler og premissleverandør i det norske litterære festivallandskapet. Hjemstedsdikting, arbeiderlitteratur og klasserreise står alltid på agendaen, og hvert år har festivalen et tema i fokus.

➡️ mer informasjon

NOVEMBER

Kimen Litteraturfestival i Larvik

09. – 13.11: Vestfold og Telemarks litteraturfestival har et mangfold av gode litteraturopplevelser for alle aldersgrupper. Tyngdepunktet for festivalen er Larvik, men det arrangeres også såkalte “satelittarrangementer” i kommunene rundt om i fylket.

➡️ mer informasjon

🔎

Flere tips for litteraturåret 2022:

Det vil legges til flere arrangementer etter hvert som de bekreftes og datoer er satt. Kommenter her eller skriv gjerne en e-post til info@bod.no for flere innspill!

Forfatter

Linnso Bjerke

Linnso har jobbet på BoD siden høsten 2020 og er det første medlemmet i BoD Norge. I tillegg til å støtte forfattere under utgivelsesprosessen gjennom kundeservice, er hun også ansvarlig for markedsføring, sosiale medier og blogg. På bloggen deler hun gjerne tips og råd rundt bokutgivelse og markedsføring.

Flere innlegg

Kommentarer

  • Jeg har en avtale med Bookea om å sende manuset mitt til de, men jeg vil spørre om jeg kan få trykt softcover hos dere, jeg ser at dere selger til 9 land. Jeg så først i går, og leste om dere.

Leave a Reply

*Obligatorisk felt